Değerlerimiz ve Biz

Gruplarımızda sansür uygulanmamaktadır. Yazım hatalarının düzeltilme sorumluluğu makale sahibine aittir.
Değer yargıları; toplumların örf, âdet, gelenek hatta yasalarını düzenleyen faktörlerden biridir.

Değer yargıları; millî ve uluslararası nitelikte olabilir.

Bugün, neredeyse yılın bütün günlerini içeren, anma ve kutlama günleri veya haftaları bulunmaktadır.

Acaba unutulan bazı değerleri hatırlamak ve hatırlatmak mıdır amaç?

Anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü, engelliler günü ve haftası, çevre günü ve sizin de sayabileceğiniz daha bir çok gün ve hafta, sırası geldikçe gündeme

konulmakta ve toplum tarafından anma ve kutlama günleri yapılmaktadır.

Şunu anlamak istiyorum.

Neden tüm yıl boyunca değil de yılın bir gününe ya da bir haftasına sığdırılıyor bu değerlerin hatırlanması?

Neden mübarek annelerimize ve babalarımıza, yılın sadece bir gününde sevgimizi saygımızı göstermek için çırpınıyoruz da yılın diğer günlerinde hiç aklımıza getiremiyoruz?

Neden çevremizi her gün duyarlı bir şekilde temiz tutamıyoruz da yılın sadece bir gününde temizlik işçisi kesiliyoruz ve bu konuda nutuklar atıyoruz?

Neden engelli insanlarla ilgili hassasiyetleri yılın bir haftasına sığdırmaya çalışıyoruz?

Neden sevdiğimize 14 Şubat’ta gösterdiğimiz ilgi ve muhabbeti tüm yıla yayamıyoruz?

Değerlerimize değer vermek, yılın bir gününe ya da bir haftasına mı mahsus diye soruyorum kendime.

Bugünler olmasaydı annemize, babamıza, öğretmenimize saygımız olmayacak mıydı?

Bugünler olmasaydı çevremize, hastalarımıza, engellilerimize sevdiklerimize duyarlılığımız olmayacak mıydı?

Olması gerekirdi ve olacaktı.

Benim bu konudaki düşüncem; bazı kutlamalar ticari, bazıları da siyasi çıkar düşünülerek dünyaya kabul ettirilmiş olgulardır.

Aslında tüm değerlerimizi yılın her gününde yaşamak ve yaşatmak en doğru olanı değil midir?

Hepimizin genel olarak yaptığı …

Sadece bir gün değer veririz;
Anneye, babaya, öğretmene,
Yaşlıya, hastaya, engelliye,
Hayvana, ağaca, doğaya,
Düşkünlere, muhtaçlara, çocuklara,
Dostlara, arkadaşlara, sevgiliye.

Diğer günler salla gitsin,
Dostlar alışverişte görsün.


Rabbim selâmet versin. 


Sevgi ve saygılarımla…
 Alpago Tarkun
  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

Google'da Webler Arası ve Site İçi Arama

*TATİL ve DİNLENME
Marmara Adası
DAVRAN MOTEL

*HASTANE RANDEVU SİSTEMİ
182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile RANDEVU ALMA

FotoğrafımGrup Kimliğini Görüntülemek İçin Tıklayın




HABERCİDEN, "Yazarlar ve Ozanlar" ile "Sessizliğin Sesi" Gruplarına Ait Özgün Bir Kanaldır.