ELVAN'DAN BÜYÜK ZAFER

Bu yıl, İspanya'nın Barcelona kentinde yirmincisi düzenlenen "Avrupa Atletizm Şampiyonası"nda, "Bayanlar 10 000 metre" dalında millî atletimiz "Elvan Abeylegesse" Avrupa şampiyonu oldu.

20. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kendini sıkmadan, rahat bir tempoyla yarışarak açık ara birinciliği kazanan Elvan Abeylegesse'nin derecesi; 31.10.24...
Yarışın başından itibaren, diğer yarışçıların Elvan Abeylegesse'nin temposuna ayak uyduramadığı görüldü. En önemli iki rakibi Rus Yelena Sokolova ve Inga Abitova'nın kendisini zorlayamaması nedeniyle baştan sona rahat koşan atletimiz, belki de bu yüzden bir rekordan oldu. Dört bininci metre geçilmeden saniyeler önce ele yakaladığı liderliği bir daha bırakmayıp en yakın rakibine 12,59 saniye fark atmasına rağmen yarış zamanı, yine kendisine ait olan 29 56 34'lük Türkiye ve Avrupa rekorunun altında kaldı... 

Yarışta; Sokolova yedinci olurken Inga Abitova 31 22 83 ile ikinci, Portekizli Jessica Augusto'ysa 31 25 77 ile üçüncü oldular.
Yarış sırasında uzun süre Elvan'a eşlik eden diğer atletimiz Meryem Erdoğan'da ilk kez katıldığı bu şampiyonada büyük bir başarı göstererek 31 44 86 ile beşinciliği elde etti. 

2002'de olimpiyat şampiyonu Gabriela Szabo'yu geçen millî atletimiz Süreyya Ayhan Kop, 1500 metre yarışlarında altın madalyaya ulaşarak, Avrupa Şampiyonalarında ilk kez altın madalyaya ulaşan sporcumuz olmuştu. Türkiye bu onuru, Elvan'ın şampiyonluğu sonunda ikinci kez yaşıyor.

Hafta sonunda 5000 metre yarışlarına da katılacak olan Elvan'ın hedefi çift altına ulaşmak. 

5000 ve 10000 metrelerde bu işi başarabilen tek atlet, 1998'deki şampiyonanın başarılı atleti Sonia O'Sullivan. 



1.   Elvan ABEYLEGESSE  TUR 31:10.23

2.   İnga ABITOVA   RUS 31:22.83

3.   Jessica AUGUSTO    POR 31:25.77

4.   Hilda KIBET   NED 31:36.90
5.   Meryem ERDOĞAN   TUR 31:44.86

6.   Sabrina MOCKENHAUPT   GER 32:06.02

7.   Yelena SOKOLOVA   RUS 32:36.71

8.   Krisztina PAPP  HUN 32:49.05

9.   Dulce FÉLIX  POR 33:12.93

10.   Sviatlana KUDZELICH  BLR 33:31.33

11.   Martina STRÄHL  SUI 33:37.89

12.   Jacqueline MARTÍN  ESP 34:11.49

13.   Zsófia ERDÉLYI  HUN 34:57.77


  Federica DALRI  ITA DNF


  Sara MOREIRA   POR DNF


  Maria Sig MØLLER  DEN DNF


  Karoline Bjerkeli GRØVDAL  NOR DNF


  Liliya SHOBUKHOVA  RUS DNF




HER BİN METRENİN ÖNCÜLERİ ve GEÇİŞ ZAMANLARI

1000  SHOBUKHOVA  3:11.32
2000   SHOBUKHOVA   6:23.44
3000       AUGUSTO  9:34.00
4000  ABEYLEGESSE  12:40.53
5000  ABEYLEGESSE 15:42.27
6000  ABEYLEGESSE 18:45.91
7000  ABEYLEGESSE 21:50.71
8000  ABEYLEGESSE 24:59.60
9000  ABEYLEGESSE 28:08.61



Günay Tulun
HABERCİDEN
  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

Google'da Webler Arası ve Site İçi Arama

*TATİL ve DİNLENME
Marmara Adası
DAVRAN MOTEL

*HASTANE RANDEVU SİSTEMİ
182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile RANDEVU ALMA

FotoğrafımGrup Kimliğini Görüntülemek İçin Tıklayın




HABERCİDEN, "Yazarlar ve Ozanlar" ile "Sessizliğin Sesi" Gruplarına Ait Özgün Bir Kanaldır.