GÜNAY TULUN *Loto Toto Fetö Ve

"A Kal P" iktidara gelmeden önce ve iktidarının ilk günlerinde, tüm 
şans oyunlarını kaldıracağını ilan etmişti. Sonra ne olduysa oldu, konu hızla gündemden düştü ve kaldırılacağı hakkındaki söylenenler de sümen altına itildi. O günden bu yana da Türkiye'de oynanan şans oyunlarında büyük ikramiyeyi kazanan hiç kimseyi duymadık.

Ne kadar gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın, "A Kal P" iktidarı öncesinin gazetecileri, büyük ikramiye kazananı ne yapar eder, mutlaka saptar, hatta saptamakla kalmaz,

gizlenmeye çalışan o kişiyle röportaj bile yaparlardı.

DOLAŞAN HABERLER 
2003 yılı ortalarında, yani "A Kal P" iktidara geldikten birkaç ay sonra, internette bir haber dolaşmaya başladı. Şans oyunlarında ikramiye kazananlar önceden ayarlanıyordu ve ayarlamaların başında iktidarın adamları vardı. Kimilerine göre şeytani bir plandı bu.

ŞANS OYUNLARI HAKKINDA MİNİ MİNNACIK HATIRLATMA
Şans oyunları oldukça çok sayıda... Ben bile birkaç legal oyun sayabilirim: Millî piyango, sayısal loto, süper loto, şans topu, on numara, spor toto, iddaa vs vs vs...

Aslında pasta o denli büyük ki, oransal olarak bakıldığında her 10 kişiden 8'i şans oyunlarında umut arıyor. Bugün rakam çok çok daha büyük ama resmî olduğu için geçen yıl açıklanan 2015'in rakamını yazayım da değerlendirmesini siz yapın. "Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun ‘Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Diğer Kişiler Tarafından Gerçekleştirilen Talih ve Şans Oyunları ile Yarışlara İlişkin Değerlendirme Raporu’yla Milli Piyango Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre 2015 yılında şans oyunlarına harcanan toplam para 1 milyar 563 milyon 805 bin 420 lira"... Hani Recep Bey yaptıkları işi anlatırken büyük görünmesi için eski para değerlerini kullanır ya işte onun bu söyleyişiyle katrilyondan söz ediyorum. Katrilyon katrilyon! Rakam çok büyük! Ne büyüğü devasa...
Bir başka araştırmaya göreyse son 3 yılda bu oyunlar için harcanan paranın toplamı 20 milyardan az eksikmiş.

ATİLLA KART OLAYI
Bir zamanlar Konya milletvekili Sayın Atilla Kart bu işin üstüne gitti. Meclis'te soru önergeleri verdi, televizyonlarda halkın karşısına delilleriyle çıktı, o delilleri gazetelerde de yayınlattı... İktidar öylesine derin sessizliğe büründü ki cevaptan sayılır diye nefes bile almadılar. Tıpkı 18 adayla 1 kayalığımızı Yunan'a nasıl verdiklerinin hesabını sorduğumuzda olduğu gibi... Bu arada cebellezicilerin büyük bir cesaretle ikramiyeleri defalarca aynı kente aynı ilçeye dağıttıkları, yurt içine serpme yapmaya gerek bile görmedikleri ortaya çıktı. Çünkü her şey tıkır tıkır işliyordu. Sayın Atilla Kart'ıysa partisi garip bir şekilde seçim dışına itti.

Beklenen ses yıllar sonra geldi. "15 Temmuz 2016 İhtilal Denemesi" ertesinde şans oyunları üzerinde FETÖ'nün oyunlar oynadığı, paraları cebellezi ettiği söylendi. Ardından bu haber de hızla kayboldu.

İKTİDARIN ÇIKARDIĞI BİLGİ EDİNME HAKKI KANUNU 
İktidarın kendisini koruma adına yapılmış gibi görünen bu haber için "doğrudur" desek de yine iktidarın çıkardığı "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu"na güvenerek şu soruyu sormayacak mıyız? İktidar olarak siz izin vermeseydiniz bu eşkıyalık gerçekleşebilir miydi?
Bir soru daha var. Hadi siz çok saftınız, uyudunuz, uyutuldunuz, kandırıldınız ve "15 Temmuz"a dek tüm paraları Fetöcüler götürdü, iyi de "15 Temmuz"dan sonra götüren kim? Hâlâ FETÖ mü götürmekte, yoksa baştan beri FETÖ'yle ortak olduğu söylenen birileri mi? Söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Arslan payını kimin aldığı bile yazılıyor.

Ben büyük ikramiyeden geçtim, acaba hasılatı büyük oyunların ikinci büyük ikramiyesi de dağıtılıyor mu?

Olay, geçiştirilebilecek gibi değil. Şimdi 2003 yılı başından itibaren şans oyunlarının kimlere çıktığı ve o şanslı kişilerin; gerçekten de ellerine geçtiği söylenen ikramiyelerin büyüklüğüyle aynı oranda zenginleşip zenginleşmediği araştırılmalı. Araştırmakla da kalmamalı. Sonuçlar kamuya açıklanmalı, sorumluların ve çıkar sağlayanların tamamı cezalandırılmalı ve cebellezi edilen o paralar eşkıyalardan faiziyle tahsil edilerek gerçek hak sahiplerine dağıtılmalı...

PROFESYONEL EMANETÇİLİK 
Birkaç satır üstte "Gerçekten de ellerine geçtiği söylenen ikramiyelerin büyüklüğüyle aynı oranda zenginleşip zenginleşmediği araştırılmalı." dedim ya, bunun nedeni dincilerin emanetçi kullandıklarını bilmemdir. Haksız edinimlerini kamu ve kanunun gözünden kaçırmak için ücretli emanetçi kullanırlar.

Bu kumardır, kumar günahtır, biz o paraları istediğimiz gibi cebellezi ederiz diye düşünenler varsa hatırlatırım: Kumarın günah olması kul hakkı yenmesinin bahanesi olamaz. Bu olaysa kul hakkının yendiği en ilginç ve iğrenç olaylardan biridir. Hakkı yenen o insanların hepsi, tek tek haklarını helal etmedikçe öte yanda işiniz son derece vahimdir. Tabii ki hüküm "Yücelerin Yücesi Allah"ındır. Yine de adımınızı denk atmanızın gerektiğini hatırlatarak, kulluk görevimi yapmak istedim.
Bilin, bilin de öte yanda ne halt edeceğinizin hesabını şimdiden yapın.





  • ALINTI YAPMAK İÇİN

    • Yazarlarımızın makaleleri ve Sayın Günay Tulun'a ait şiirlerin, "Radyo-TV ile diğer basın ve yayın organlarında" yayım ilkesi: Önceden haber verme, eserin aslına sadık kalma, eser sahibiyle alıntının yapıldığı yer adlarını anlaşılır bir açıklıkla belirtmektir. Yayın öncesi bildirim imkânının bulunamadığı aniden gelişen durumlardaysa nezaket gereği, [sessizliginsesi.tr@gmail.com] adresine yayın sonrası bilgi gönderilmesini rica eder; tüm yayınlarınızın başarılı geçmesini dileriz.
  • ESER EKLEMEK İÇİN

    • "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm basılı ya da dijital yayın sayfalarında halkımızın geniş dünya ilgisine uygun olarak her türlü konuya yer verilmiştir. Yayınlanan fotoğrafların büyük bir kısmı "Kadim Okurlarımız" tarafından gönderilmiştir. Fotoğraf ve çizgi resimlerde "İlişkinlik-Telif Hakkı" konusunda tereddüt oluştuğunda bu eserleri yayından çekme hakkımız saklıdır. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"na ait tüm gazete, dergi, site, blog gibi yayın araçlarında yayınlanan makale ve diğer yazı türleriyle fotoğraf, resim, yorum gibi her türlü eserin; üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlara karşı her türlü sorumluluğu, bu eserlerin sahibi olan yazar, gönderici ve ekleyicilerine aittir. "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"nun yayın organlarına kayıt edilen ya da kaydedilmek üzere gönderilen eserlerin, telif hakları konusunda problemsiz olmaları önemli ve gereklidir. Yayın Kurulu, gönderilen eserleri yayınlamaktan vazgeçebileceği gibi, dilediği yayın organlarından birinde ya da hepsinde aynı anda ya da değişik zamanlarda yayınlayabilir, yayınlamak isteyen üçüncü şahıslara, tüzel kişiliklere ve kurumlara onay verebilir ya da onlar tarafından yayınlanmasını engelleyebilir. Yalnız şu unutulmamalıdır ki bu eserler, okura saygı kuralı gereği Türkçe kurallarına uygun olmalıdır. Yazılar yayınlandıktan sonra, yazar ya da ekleyicisi; istifa, uzaklaştırılma, çıkarılma dâhil herhangi bir nedenle yazı göndermesi sonlandırılmış olsa dahi "Sessizliğin Sesi Grubu"yla "Yazarlar ve Ozanlar Grubu Yayın Kurulları"nın oy birliği içeren onay kararı olmadan eserlerinin kayıtlarımızdan ihracını isteyemez, istediği takdirde bunun reddedileceğini en baştan bilmelidir. Gönderici ve yazarlarımızın bu konuya önceden dikkat etmeleri, ileride ihtilaf doğmaması için baştan eser göndermemeleri gerekmektedir. Yayın organlarımıza ekleme yapanlar, bu konudaki sorumluluklarını okumuş ve kabul etmiş sayılacaklardır. Uzun süre yazı göndermeyen ya da yazmayı bırakan köşe yazarlarımızın o güne kadar gönderdikleri tüm yazılar "Konuk Yazarlar" bölümüne aktarılarak yeniden yazı göndermeye başladığı güne kadar köşesi kapatılır. Köşeyi kapama ya da kapatılan köşeyi açıp açmama konusunda karar sahibi, "Sessizliğin Sesi Grubu" ile "Yazarlar ve Ozanlar Grubu"dur. İhtilaf durumunda, İstanbul'un Kadıköy Mahkemeleri yetkilidir.
  • YORUM YAZMAK İÇİN

    Sayın Okurlarımız: Yorumlarınızı; Grubumuza ait "Google, Yahoo, Mynet, Hotmail, TurTc " ve diğer posta adreslerimize göndermek yerine, "Yorum bölümü açık olan sitelerimiz"deki; yorum yazmak istediğiniz yazının alt kısmında yer alan "Yorum", "Yorum Yapın", "Yorum Yaz" veya "Yorum Gönder" tuşlarını kullanarak doğrudan kaydetme olanağınız bulunmaktadır. Yazacağınız yorumlarınızın; gecikmeksizin, anında yayına girmesini dilerseniz bu yolu tercih etmenizi, saygılarımızla öneririz.

Google'da Webler Arası ve Site İçi Arama

*TATİL ve DİNLENME
Marmara Adası
DAVRAN MOTEL

*HASTANE RANDEVU SİSTEMİ
182 Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile RANDEVU ALMA

FotoğrafımGrup Kimliğini Görüntülemek İçin Tıklayın




HABERCİDEN, "Yazarlar ve Ozanlar" ile "Sessizliğin Sesi" Gruplarına Ait Özgün Bir Kanaldır.